Gökçeağaç Köyü

14.12.2016
Köy Muhtarı: Sabri KIBRIS
İletişim: 0539 4057465
 2023 Yılı Köy Nüfusu: 544
 
Tarihçe:
Gökçeağaç, tarih bakımından çok eskidir ve eski dönemlere ait kalıntılar görülmektedir.  Britanya krallığı, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait kalıntılara rastlamak mümkündür. Bazı yerlerde antik paralar bulunmuştur. Paşabükü, govuktaş ,taş altı, soyunlar, sıvan ,cangallı, kışlıyanı , ve koguk yerleri gibi eski yerleşim merkezlerinde antik paralar ve tarihi eser kalıntılarını görmek mümkündür. Köyde bir de mağara bulunmaktadır. Bu mağara Sarıkaya Mağarasına yakın küçük bir mağaradır. Köyün eski adı Sermi’ dir. Kayıtlarda Serme diye de geçmektedir. Ülkemizin çoğu yerlerinde bu isimlerde Türkmen yerleşim bölgeleri olduğu bilinmektedir.
 
Kültür:
Köy tarih bakımından çok eskiye dayandığı için Türk gelenek ve göreneklerini halen devam ettirmeye çalışan köylerimizdendir. Diğer köylerimizde olduğu gibi bu köyümüzde de düğünler, cenazeler, asker uğurlamaları vs. birlik ve beraberlik içerisinde yapılır. Böyle meclislerde mevlit okutturularak, yemek ikramında bulunulur. Tarla, bağ, bahçe işleri imece usulü gerçekleştirilir. Yöresel yemekleri arasında mancar, keşkek, malay, palaz, gözleme, börtlek bulunur,
 
Coğrafya:
Düzce iline 36 km, Yığılca ilçesine 7 km uzaklıktadır. Kazaklar, Şabanköyü, Şabanlar ve Yörükler olmak üzere dört mahallesi bulunmaktadır. Köy yerleşimi dağınıktır. Köy hudutlarında Eminoğlu Mermer Ocağı hizmet vermektedir.
 
Ekonomi:
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Fındık tarımı en başta gelen faaliyetlerdendir. Bunun yanı sıra mısır, patates, biber vs. kendi geçimlerini sağlayacak düzeyde yetiştirilir. Genç nüfus genelde göç etmiştir. Göçler genelde İstanbul ve Tekirdağ dolaylarına olmuştur.